Volg de online stookcursus

Leer alles over verantwoord stoken

Het is weer tijd om de houtkachel aan te steken. Heerlijk, die warmte en gezellige sfeer! Helaas zorgen houtkachels ook nog weleens voor overlast. Jammer, want dit is doorgaans vrij eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van goed hout en kennis van de juiste stooktechnieken.

Wij als De Groene Stoker hechten veel waarde aan verantwoord stoken en delen daarom graag kennis met jou als houtstoker over de belangrijkste onderwerpen rondom het stoken van je kachel. Door het volgen van deze digitale stookcursus heb jij straks alle kennis in huis om op een verantwoorde manier te genieten van de warmte van jouw houtkachel, zonder de buurt tot last te zijn.

Meld je hieronder aan voor de online stookcursus en wordt vriend van de Groene Stoker.

Wil jij jouw voortgang niet verliezen en wil je na afloop een digitaal certificaat ontvangen? Maak dan eenvoudig een account aan door je hier aan te melden. Wanneer je alle hoofdstukken en examens succesvol hebt afgerond, ontvang jij je officiële ‘verantwoord stoken certificaat’. Deel deze met je vrienden en familie en laat iedereen zien dat jij je houtkachel stookt met kennis

Na het volgen van de stookcursus:

Maak kennis met de Groene Stoker

Stichting De Groene Stoker bestaat uit stokers met een passie voor houtvuur. We willen dat houtstook mogelijk blijft en brengen mensen samen om deze boodschap uit te dragen. Verantwoorde houtstook door particulieren verdient meer positieve aandacht. Want hout als energiebron voor (sfeer)warmte is prima mogelijk. Onze missie is gebaseerd op feiten en onderbouwd door wetenschap, rapporten, historie en dagelijkse ervaring. We doen dit allemaal voor én door gepassioneerde houtstokers.

Samen verantwoord stoken
Onze stichting deelt de liefde voor het stoken van hout en laat gepassioneerde houtstokers op een verantwoordelijke manier genieten van houtvuur. We voorkomen onnodige overlast door het aanbieden van stooktips en adviezen. Door het volgen van deze online stookcursus, stook jij straks jouw houtkachel met kennis. Zo voorkom je niet alleen eventuele overlast op straat, maar geniet je ook op een verantwoorde manier van jouw houtkachel in huis!

De Groene Stoker is een initiatief van consumenten die houden van houtvuur, dat graag op een verantwoorde manier doen en die iedereen willen informeren over de voordelen daarvan.